Rakov koktajl v meloninem čolničku

Porcije: 4
Čas priprave: 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 320 g bio zamrznjenih kozic NATUR AKTIV
  • limonin sok
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • 5 majhnih češnjevih paradižnikov
  • 2 manjši meloni
  • 3 žlice kisle smetane MILFINA
  • 100 ml rumenega muškata iz kleti LJUTOMERČAN
  • pol čajne žličke drobno sesekljanega rožmarina
  • solni cvet PIRANSKE SOLINE
  • beli poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice 5 minut kuhamo v slanem kropu. Odcejene pokapamo z limoninim sokom in malo oljčnega olja, jih pokrijemo in postavimo v hladilnik. Paradižnike narežemo na majhne koščke.
Meloni razpolovimo in odstranimo pečke. S pripomočkom za dolbenje iz sadnega mesa izdolbemo kroglice, pri tem pa pazimo, da v meloni ostane še približno 2 cm sadnega mesa. Če nimamo ustreznega pripomočka, melono izdolbemo z žlico, izdolbeno sadno meso pa zrežemo na kocke. Za pripravo jedi potrebujemo samo sadno meso ene melone.
V posodici zmešamo kislo smetano, nekaj kapljic limoninega soka, rumeni muškat, rožmarin ter na koščke narezan paradižnik. Rahlo umešamo še melonine kroglice in marinirane kozice ter po okusu začinimo s solnim cvetom in belim poprom. Tako pripravljeno omako s kozicami razdelimo v 4 lepo izdolbene melonine polovice.
Vsakemu gostu postrežemo eno polovico.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!