
Postrv na žaru z zelenjavnimi nabodali
- Za postrvi:
- 4 postrvi ALMARE SEAFOOD
- 2 stroka česna
- 2 žlički peteršilja LE GUSTO
- 4 žlice bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 1 limona
- 4 lovorjevi listi LE GUSTO
- sol
- -----
- Za zelenjavna nabodala:
- 3–4 krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 4 češnjevi paradižniki
- 1 žlica provansalskih zelišč LE GUSTO
- poper LE GUSTO
- sol
- 4 nabodala
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPostrvi:
Postrvi operemo in jih do suhega obrišemo. Iz sesekljanega česna, peteršilja, soka pol limone in oljčnega olja pripravimo marinado, s katero premažemo ribe in jih pustimo počivati pol ure. Preden damo ribe na žar, jim posolimo trebušno votlino. V trebušno votlino damo še lovorjev list in eno ali dve limonini rezini. Postrvi na vročem žaru na vsaki strani pečemo približno 8 do 10 minut. Vmes jih lahko še enkrat premažemo s preostankom marinade. Ko so pečene, jih solimo še po zunanji strani.
Zelenjavna nabodala:
Krompirje olupimo, vsakega narežemo na 3 približno 3 cm velike kose in jih v slanem kropu kuhamo približno 10 minut. Tudi papriki narežemo na 3 približno 3 cm velike kose. Na nabodalo nabodemo kos rdeče paprike, kos kuhanega krompirja, češnjev paradižnik, ponovno kos kuhanega krompirja in nato kos rumene paprike. Zelenjavo potrosimo s provansalskimi zelišči, solimo, popramo ter pečemo na žaru približno 5 do 10 minut.