Popečeni zvitki iz postrvi na pireju iz graha in mete

Porcije: 2
Skupen čas: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za zvitke iz postrvi:
  • 2 fileja postrvi
  • malo svežega peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja MINOS
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za pire iz graha in mete:
  • 1 majhna čebula
  • 40 g čajnega masla MILFINA
  • 450 g zamrznjenega graha GARTENGOLD
  • 100 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 5 žlic smetane za stepanje MILFINA
  • 1 šopek mete
  • muškatni orešek
  • limonin sok
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zvitki iz postrvi: Filejema postrvi odstranimo koščice in kožo, ju posolimo, popopramo in potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem. Fileja zvijemo, vsakega prebodemo z dvema zobotrebcema in prepolovimo, tako da v vsaki polovici ostane en zobotrebec. V ponvi segrejemo oljčno olje in zvitke pečemo približno 3 minute na vsaki strani. Primešamo maslo in z nastalo omako zvitke polivamo še 3 minute. Vzamemo jih iz ponve in odložimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.

Pire iz graha in mete: Čebulo sesekljamo in prepražimo na maslu, da postekleni. Dodamo grah, na kratko podušimo in zalijemo z brezmesno jušno osnovo. Pokrito pri nizki temperaturi kuhamo približno 10 minut. Prilijemo smetano, na kratko pokuhamo, primešamo nasekljano meto in mešanico pretlačimo v pire. Na koncu posolimo, popopramo ter začinimo z muškatnim oreškom in limoninim sokom.