Polnjeni lignji z limoninim maslom in špinačnim pirejem

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za lignje z limoninim maslom:
  • 600 g lignjev
  • oljčno olje MINOS
  • 1 žlica drobtin KORNGOLD
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 1 sesekljani strok česna
  • 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
  • 100 ml belega vina
  • zobotrebci
  • 2 šalotki (ali 1 manjša čebula)
  • 1 žlica sladkega muškata
  • vinski kis LOMEE
  • limona
  • 75 g masla MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za špinačni pire:
  • 400 g krompirja
  • 200 g špinače
  • oljčno olje MINOS
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Polnjeni lignji z limoninim maslom:
Lovke na drobno narežemo in popražimo na oljčnem olju. Pečene in ohlajene v posodi zmešamo z drobtinami, jajcem, česnom, peteršiljem in 50 ml belega vina. Tako pripravljeno maso še solimo in z njo napolnimo lignje, ki jih na koncu spnemo z zobotrebcem in solimo. Lignje položimo v namaščen pekač in jih pri 180 °C pečemo približno 15–20 minut (odvisno od velikosti lignjev).
Medtem ko se lignji pečejo, sesekljani šalotki podušimo v 50 ml belega vina in žlici sladkega muškata, da se vse skupaj precej pokuha. Omako precedimo in jo okisamo z malo kisa in limoninega soka. Na koncu primešamo še maslo, solimo in popramo po okusu ter prelijemo po pečenih lignjih.

Špinačni pire:
Olupljen krompir razkosamo in ga v osoljenem kropu kuhamo 20 minut. Špinačo na hitro podušimo in jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
Krompir najprej pretlačimo, nato mu primešamo pasirano špinačo in
malo oljčnega olja. Pire po potrebi dosolimo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!