Pečena postrv s krompirjem in špinačo

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za postrv s prilogo:
  • 4 postrvi
  • sončnično olje OSANA
  • peteršilj
  • česen
  • 2 limoni
  • nekaj lovorjevih listov
  • 400 g krompirja
  • 300 g zamrznjene špinače
  • kisla smetana
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za tržaško omako:
  • oljčno olje MINOS
  • česen
  • peteršilj
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Postrv s prilogo:
Postrvi operemo in jih do suhega obrišemo. Česen narežemo na kolobarje (približno 2 do 3 stroke na postrv). V trebušno votlino postrvi damo svež peteršilj, česnove kolobarje, 2 do 3 rezine limone in lovorjev list. Postrvi premažemo s sončničnim oljem, solimo in popramo. Položimo jih v pekač in jih prelijemo s 3 žlicami vročega sončničnega olja ter 2 žlicama limoninega soka. Ribe pečemo v segreti pečici na 170 °C približno 20–25 minut. Med pečenjem jih enkrat ali dvakrat premažemo s sončničnim oljem.
Krompirje olupimo, vsakega razrežemo na kose in kuhamo v soljeni vodi. Kuhan krompir dobro odcedimo. Na krožniku ga po okusu dosolimo.
Medtem v ponvi segrejemo malo sončničnega olja in v njem popražimo polovico stroka nasekljanega česna, da zadiši. Dodamo špinačo in segrevamo, dokler se ne odtali. Po potrebi dolijemo malo vode ali jušne osnove. Špinačo začinimo s soljo in poprom, na koncu pa dodamo žličko kisle smetane.

Tržaška omaka:
Česen in peteršilj nasekljamo. Oljčno olje rahlo segrejemo (ne sme biti vroče) in ga prelijemo po mešanici česna in peteršilja. Tako pripravljeno tržaško omako prelijemo po pečenih postrvih.