Paelja s kozicami z žara

Porcije: 5
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g riža ALINO
  • 0.5 g žafrana
  • malo oljčnega olja CASTELLO
  • 1 čebula
  • pol rdeče, rumene in zelene paprike
  • 100 g graha GARTENKRONE
  • 1 žlica karija LE GUSTO
  • 16 kozic ALMARE SEAFOOD (lahko tudi neolupljenih)
  • 1 strok česna
  • nastrgana lupina pol bio limone
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Riž skuhamo v soljeni vodi, ki smo ji dodali žafran. Pazimo, da ne postane premehek. Na žaru segrejemo litoželezno ponev, dodamo oljčno olje in na njem rahlo popečemo drobno sesekljano čebulo in na kocke narezano papriko. Primešamo riž in grah, na kratko prepražimo, nato dodamo še kari ter solimo in popramo po okusu. Kozice natremo s soljo, poprom, drobno sesekljanim česnom in nastrgano limonino lupinico ter jih na žaru pečemo približno 5 minut (direktni način peke). Pečene razporedimo po paelji.