Orade na žaru po receptu Vibrant Plate

Porcije: 2
Skupen čas: 25 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 Oradi
  • 1 bio limona, narezana na rezine
  • 4 stroke česna
  • šopek peteršilja NATUR AKTIV
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Ribe osušimo in z ostrim nožem zarežemo. Limono razrežemo na rezine in po eno rezino dodamo v trebuh ribe. Česen in peteršilj sesekljamo, zamešamo z oljčnim oljem in nadevamo v trebuh ribe.
  2. Ribi premažemo po koži z oljčnim oljem, ter rahlo začinimo s soljo in poprom.
  3. Zakurimo žar (ali segrejemo žar ponev), rešetke namastimo z oljem in ribi položimo na rešetke. Pečemo približno 5-10 minut, da se ribi s spodnji strani zlato zapečeta, nato ribi obrnemo in pečemo še nekje 5 minut na drugi strani.
  4. Riba je pečena, ko meso enostavno odstopa od kosti. Takrat ribi vzamemo z ognja in damo na krožnik.
  5. Ribi pred serviranjem pokapamo z oljčnim oljem in posujemo s svežimi zelišči. Postrežemo z mladim pečenim krompirčkom.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate