
Norveški losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki
Porcije:
2
Čas priprave:
20 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za lososa:
- ca. 300 g fileta svežega lososa GOURMET
- ca. 50 g naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
- limonin sok
- sol
- -----
- Za njoke:
- njoki FARMER'S GOLD
- sol
- paradižnikov pesto CARLONI
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaFile lososa prepolovimo po sredini. Oba dela rahlo posolimo in pokapamo z malo limoninega soka. Ne eni strani fileja pečemo približno 3 minute, nato ju obrnemo in ju tudi na drugi strani pečemo 3 minute.
Medtem naribamo sir grana padano. Popečena fileja potrosimo z naribanim sirom in poskrbimo, da se ta čim bolje oprime lososa.
Več sira kot bo na filejih, tem boljši bo končni rezultat. Nato fileja položimo v pekač in ju pečemo v pečici pri 250 °C z gretjem zgoraj, dokler ne postaneta zlato rjava. Kot prilogo lahko postrežemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu v skladu z navodili na embalaži, odcedimo in povaljamo v paradižnikovem pestu.