Norveški losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki

Porcije: 2
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za lososa:
  • ca. 300 g fileta svežega lososa GOURMET
  • ca. 50 g naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • limonin sok
  • sol
  • -----
  • Za njoke:
  • njoki FARMER'S GOLD
  • sol
  • paradižnikov pesto CARLONI
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

File lososa prepolovimo po sredini. Oba dela rahlo posolimo in pokapamo z malo limoninega soka. Ne eni strani fileja pečemo približno 3 minute, nato ju obrnemo in ju tudi na drugi strani pečemo 3 minute.
Medtem naribamo sir grana padano. Popečena fileja potrosimo z naribanim sirom in poskrbimo, da se ta čim bolje oprime lososa.
Več sira kot bo na filejih, tem boljši bo končni rezultat. Nato fileja položimo v pekač in ju pečemo v pečici pri 250 °C z gretjem zgoraj, dokler ne postaneta zlato rjava. Kot prilogo lahko postrežemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu v skladu z navodili na embalaži, odcedimo in povaljamo v paradižnikovem pestu.