
Njoki z dimljenim lososom
Porcije:
4
Čas priprave:
20 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 2 zavoja njokov CARLONI
- 200 g dimljenega lososa ALMARE SEAFOOD
- 1 manjša čebula
- malo masla MILFINA
- 100 ml belega vina
- 50 g kisle smetane MILFINA
- 100 ml sladke smetane MILFINA
- sol
- poper LE GUSTO
- pol bio limone
- 1 čajna žlička kopra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaNa drobno sesekljano čebulo prepražimo na maslu, da postekleni. Zalijemo jo z belim vinom ter dodamo kislo in sladko smetano ter nastrgano limonino lupino. Omako na kratko pokuhamo in dodamo lososa, ki smo ga prej narezali na približno 1 cm široke rezine. Še enkrat na kratko pokuhamo. Začinimo s koprom, soljo in poprom ter rahlo premešamo.
Njoke skuhamo v slanem kropu. Ko po 2–3 minutah priplavajo na površino, jih odcedimo in postrežemo skupaj s pripravljeno omako.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!