Njoki z dimljenim lososom

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 zavoja njokov CARLONI
  • 200 g dimljenega lososa ALMARE SEAFOOD
  • 1 manjša čebula
  • malo masla MILFINA
  • 100 ml belega vina
  • 50 g kisle smetane MILFINA
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • pol bio limone
  • 1 čajna žlička kopra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na drobno sesekljano čebulo prepražimo na maslu, da postekleni. Zalijemo jo z belim vinom ter dodamo kislo in sladko smetano ter nastrgano limonino lupino. Omako na kratko pokuhamo in dodamo lososa, ki smo ga prej narezali na približno 1 cm široke rezine. Še enkrat na kratko pokuhamo. Začinimo s koprom, soljo in poprom ter rahlo premešamo.
Njoke skuhamo v slanem kropu. Ko po 2–3 minutah priplavajo na površino, jih odcedimo in postrežemo skupaj s pripravljeno omako.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!