Nabodala s kozicami in limonovim aiolijem

Porcije: 10
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Nabodala:
  • 40 globoko zamrznjenih kozic ALMARE SEAFOOD
  • 1 rdeča čebula
  • pol šopka peteršilja
  • 6 jušnih žlic BBQ-omake
  • 1 čajna žlička bio čilija v prahu NATUR AKTIV
  • -----
  • Aioli:
  • 2 stroka česna
  • 2 jušni žlici bio grškega oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 100 g majoneze LOMEE
  • 50 g jogurta MILFINA
  • 1 bio limona
  • -----
  • sol in poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Odtajane kozice damo na papirnato brisačo, da se dobro odtečejo. Čebulo razkosamo na osmine in plasti razločimo. Peteršilj drobno narežemo in ga zmešamo z BBQ-omako in dvema jušnima žlicama vode. Kozice in kose čebule izmenično nataknemo na paličice.
  2. Da pripravimo aioli, stisnemo česen in ga v oljčnem olju na srednjem ognju na hitro svetlo popražimo. Odstavimo ga in pustimo, da se popolnoma ohladi. Limonovo lupino naribamo in iz limone iztisnemo sok.
  3. Sok dobro premešamo z majonezo, česnom z oljem in jogurtom, nastali aioli pa začinimo s soljo in poprom.
  4. Nabodala solimo in popramo ter položimo na vroč žar in pečemo 4–5 minut z obeh strani. Na koncu jih premažemo z BBQ-marinado ter posujemo z zdrobljenim čilijem in naribano limonovo lupino. Aioli postrežemo poleg.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

SLASTNO
Aioli je nepogrešljiva omaka sredozemske kuhinje. Tradicionalno jo izdelujejo iz česna, oljčnega olja, limonovega soka in jajčnega rumenjaka.