Lososov tatarski biftek z omako rouille in francosko bageto

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Lososov tatarski biftek:
  • 300 g norveškega lososa GOURMET
  • šopek drobnjaka, drobno sesekljanega
  • 50 g sušenih oliv GOURMET, grobo sesekljanih
  • 12 sardel GOURMET (sorta: provansalske)
  • drobnjak za okrasitev
  • -----
  • Omaka rouille:
  • 100 g majoneze LOMEE
  • 1 čajna žlička morske soli PIRANSKE SOLINE
  • 0.3 g mletega žafrana GOURMET
  • 1 strok česna, drobno sesekljanega
  • -----
  • Ostalo:
  • 1 francoska bageta za dopeko BON APPÉTIT!
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Lososa narežemo na drobne koščke, primešamo še druge sestavine in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.

Za omako rouille zmešamo vse sestavine in pustimo, da zmes nekoliko počiva. Bageto dopečemo po navodilih na embalaži.

Nekaj omake rouille namažemo na vsak krožnik. Na krožnik postavimo okrogel obroč in ga napolnimo s tatarskim biftekom. Obroč previdno odstranimo in biftek okrasimo s sardelami in sesekljanim drobnjakom. Zraven postrežemo narezano bageto.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!