Lososov file na zelenjavni posteljici

Porcije: 2
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g riža HAPPY HARVEST
  • 1 olupljen korenček
  • 1 bučka
  • 2 fileja lososa GOURMET (po 150 g)
  • 1 bio limona, narezana na rezine
  • 1 šopek drobnjaka, drobno nasekljanega
  • 50 g masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 4 olupljeni stroki česna
  • 100 g šampinjonov, drobno narezanih
  • malo oljčnega olja MINOS
  • 1 čebula, drobno nasekljana
  • 100 ml belega vina
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • drobnjak za okrasitev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Riž skuhamo v slani vodi. Korenček in bučko s spiralnim rezalnikom ali lupilnikom narežemo na tanke trakove. Lososova fileja položimo na aluminijasto folijo in ju obložimo z limoninimi rezinami, drobnjakom, maslom in stroki česna.

Okoli filejev položimo še zelenjavne trakove in šampinjone, vse skupaj posolimo in popopramo ter folijo zapremo, da nastane zavojček. Lososa v zavojčku pečemo 15 minut na žaru ali v pečici pri 180 °C (izberemo peko na vroč zrak).

Medtem na oljčnem olju posteklenimo čebulo ter jo zalijemo z belim vinom in sladko smetano. Omako zavremo ter posolimo in popopramo. Ko je losos pečen, folijo odpremo in nastali sok prilijemo omaki.

Lososa, zelenjavo in omako položimo na krožnik ter okrasimo s svežim drobnjakom.

Namig: izvrsten je tudi z lisičkami.