Losos z balzamičnim prelivom in fagottini

Porcije: 4
Skupen čas: 1 h
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za avokadov pire:
  • 2 avokada
  • sok polovice limete
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za lososa:
  • 300 g fileja norveškega lososa GOURMET
  • 2 majhni čebuli
  • 1 strok česna
  • 20 ml oljčnega olja CASTELLO
  • 20 ml olja makadamije GOURMET
  • 40 ml balzamičnega kisa iz Modene GOURMET
  • -----
  • Za fagottine:
  • 200 g fagottinov GOURMET
  • 1 žlica masla MILFINA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za pečeno papriko:
  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 1 žlica oljčnega olja CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • sveža zelišča po okusu, npr. rožmarin, timijan, žajbelj ipd.
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Avokadov pire: Avokada olupimo, jima odstranimo koščici in zmečkamo z vilicami. Solimo, popramo in prelijemo z limetinim sokom ter previdno segrejemo na 70 °C (najbolje je, če to storimo nad parno kopeljo).

Losos: Čebuli olupimo in razpolovimo, nato pa vsako polovico narežemo na 5 rezin. Česen olupimo in narežemo na 2–3 kose. Lososa brez kože narežemo na ca. 6 x 5 cm velike kose. V majhnem loncu segrejemo oljčno olje ter čebulo in česen rahlo popražimo. Zalijemo z balzamičnim kisom. Lososa položimo na čebulo, da ne leži neposredno na kisu, in ga v pokritem loncu dušimo ca. 5–7 minut. Rahlo solimo.

Fagottini: Fagottine približno 5–6 minut kuhamo v obilici slane vode, nato jih odcedimo, dodamo žlico masla, dobro premešamo in rahlo solimo.

Pečena paprika: Celi papriki pečemo na odprtem ognju (žaru ali plinskem štedilniku), dokler ni koža povsem zapečena. Položimo ju v skledo in pokrijemo s folijo za živila. Po 3–4 minutah ožgana koža odstopi. Papriki nato po dolžini narežemo na trakove in začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Trakove hitro segrejemo v majhni ponvi, zvijemo v obročke in obložimo s svežimi zelišči.

Lososa okrasimo s prilogami in postrežemo.