
Losos z balzamičnim prelivom in fagottini
- Za avokadov pire:
- 2 avokada
- sok polovice limete
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- -----
- Za lososa:
- 300 g fileja norveškega lososa GOURMET
- 2 majhni čebuli
- 1 strok česna
- 20 ml oljčnega olja CASTELLO
- 20 ml olja makadamije GOURMET
- 40 ml balzamičnega kisa iz Modene GOURMET
- -----
- Za fagottine:
- 200 g fagottinov GOURMET
- 1 žlica masla MILFINA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- -----
- Za pečeno papriko:
- 2 podolgovati rdeči papriki
- 1 žlica oljčnega olja CASTELLO
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- sveža zelišča po okusu, npr. rožmarin, timijan, žajbelj ipd.
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaAvokadov pire: Avokada olupimo, jima odstranimo koščici in zmečkamo z vilicami. Solimo, popramo in prelijemo z limetinim sokom ter previdno segrejemo na 70 °C (najbolje je, če to storimo nad parno kopeljo).
Losos: Čebuli olupimo in razpolovimo, nato pa vsako polovico narežemo na 5 rezin. Česen olupimo in narežemo na 2–3 kose. Lososa brez kože narežemo na ca. 6 x 5 cm velike kose. V majhnem loncu segrejemo oljčno olje ter čebulo in česen rahlo popražimo. Zalijemo z balzamičnim kisom. Lososa položimo na čebulo, da ne leži neposredno na kisu, in ga v pokritem loncu dušimo ca. 5–7 minut. Rahlo solimo.
Fagottini: Fagottine približno 5–6 minut kuhamo v obilici slane vode, nato jih odcedimo, dodamo žlico masla, dobro premešamo in rahlo solimo.
Pečena paprika: Celi papriki pečemo na odprtem ognju (žaru ali plinskem štedilniku), dokler ni koža povsem zapečena. Položimo ju v skledo in pokrijemo s folijo za živila. Po 3–4 minutah ožgana koža odstopi. Papriki nato po dolžini narežemo na trakove in začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom. Trakove hitro segrejemo v majhni ponvi, zvijemo v obročke in obložimo s svežimi zelišči.
Lososa okrasimo s prilogami in postrežemo.