Losos s špinačo in mozzarello v alu foliji z mediteranskim krompirjem

Porcije: 4
Čas priprave: 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za lososa s špinačo in mozzarello:
  • 4 lososove fileje za žar (vrsta Toskana)
  • 600 g listnate špinače (zamrznjene)
  • češnjev paradižnik
  • 2 zavoja bivolje mozzarelle
  • pol limone
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za mediteranski krompir:
  • 360 g krompirja
  • 40 g masla MILFINA
  • 10 temnih grških oliv LYTTOS
  • peteršilj
  • timijan
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Losos s špinačo in mozzarello v alu foliji:
Pečico segrejemo na 160 °C. Pripravimo 4 kose folije, vsakega za eno porcijo jedi. Špinačo segrejemo, jo začinimo s soljo in poprom ter jo razdelimo na 4 kose alu folije. Z lososovih filejev odstranimo kožo. Iztisnemo sok pol limone in ga polijemo po lososovih filejih. Češnjeve paradižnike in mozzarello narežemo na kolobarje. Na špinačo damo kos lososovega fileja, nanj plast narezanih češnjevih paradižnikov in plast bivolje mozzarelle. Alu folijo na vrhu stisnemo, da oblikujemo majhne paketke, ki jih v pečici pečemo približno 20 minut. Pečeno jed na krožniku postrežemo kar v foliji. Zraven ponudimo mediteranski krompir.

Mediteranski krompir:
Krompir olupimo, razrežemo na 4 kose in kuhamo v soljeni vodi. Skuhan krompir dobro odcedimo. Kose krompirja popečemo v ponvi s segretim maslom, da dobijo zlato rumeno barvo. Olive razkoščičimo, jih narežemo na manjše koščke in jih skupaj s sesekljanimi zelišči stresemo v ponev s krompirjem. Začinimo s soljo in poprom.