
Losos s šparglji in limono iz pečice po receptu Vibrant Plate
Porcije:
2
Skupen čas:
25
min
Čas priprave:
5
min
Čas kuhanja:
20
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 300 g lososa
- 1 zavoj zelenih špargljev
- 1/2 bio limone NATUR AKTIV
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- 2 stroka česna
- sol in poper po okusu
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPečico segrejemo na 200°C. Manjši pekač obložimo z večjim kosom alu folije (ali peki papirja). Na folijo v pekaču postavimo file lososa. Špargljem odrežemo trše konce in jih dodamo k lososu. Limono narežemo na kolobarje in jo potisnemo pod lososa in šparglje. Vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem, posipamo drobno sesekljan česen ter začinimo s soljo in poprom. Losos in šparglje pokrijemo s preostalo alu folijo tako, da naredimo žepek ter dobro stisnemo konce, da se ne odvijejo. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, nato pa vroče postrežemo.
Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.