Losos s šparglji in limono iz pečice po receptu Vibrant Plate

Porcije: 2
Skupen čas: 25 min
Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g lososa
  • 1 zavoj zelenih špargljev
  • 1/2 bio limone NATUR AKTIV
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • 2 stroka česna
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200°C. Manjši pekač obložimo z večjim kosom alu folije (ali peki papirja). Na folijo v pekaču postavimo file lososa. Špargljem odrežemo trše konce in jih dodamo k lososu. Limono narežemo na kolobarje in jo potisnemo pod lososa in šparglje. Vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem, posipamo drobno sesekljan česen ter začinimo s soljo in poprom. Losos in šparglje pokrijemo s preostalo alu folijo tako, da naredimo žepek ter dobro stisnemo konce, da se ne odvijejo. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 20 minut, nato pa vroče postrežemo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate