Losos s citrusi, avokadovo salso in pečenim krompirčkom po receptu Vibrant Plate

Porcije: 2
Skupen čas: 65 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 krompirji
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • sol in poper LE GUSTO
  • 2 fileja lososa za žar s poprom
  • 1 žlička dimljene paprike v prahu LE GUSTO
  • lupinica polovice pomaranče
  • lupinica polovice limone
  • 4 rezine pomaranče
  • 2 šalotki
  • peteršilj
  • -----
  • Za avokadovo pomako:
  • 1/2 avokada
  • sok polovice pomaranče
  • sok polovice limone
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • nekaj peteršilja, drobno nasekljanega
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200° C in pripravimo velik pekač, ki ga po potrebi obložimo s papirjem za peko.

Krompir razrežemo in v osoljeni vodi kuhamo 10 minut, da se nekoliko zmehča, nato ga odcedimo, ohladimo in stresemo v skledo. Začinimo ga po okusu s soljo, poprom in pokapamo z oljčnim oljem. Dobro premešamo, nato ga stresemo na pekač in v pečici pečemo približno 20 minut, da se zlato zapeče.

Lososova fileja začinimo s papriko ter limonino in pomarančno lupinico. Če uporabimo lososa za žar s poprom, ni treba dodajati soli in popra, sicer začinimo po okusu. Lososa pokapamo še z oljčnim oljem in ga dobro premažemo, da se začimbe enakomerno porazdelijo.

Ko je krompir skoraj pečen, na pekač dodamo še lososa in rezine pomaranče ter narezano šalotko. Pečemo še približno 15 minut, da se losos hrustljavo zapeče.

Medtem pripravimo še pomako:
Avokado narežemo in ga damo v skodelico, dodamo še sok pomaranče, sok limone, oljčno olje, sol in poper po okusu ter sesekljan peteršilj. Dobro premešamo.

Ko sta losos in krompir pečena, pekač vzamemo iz pečice in postrežemo na krožnikih. Čez lososa polijemo še žlico ali dve avokadove pomake.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.