
Losos s čajno skorjico in cvetačnim rižem z brusnicami
Porcije:
4
Skupen čas:
155
min
Čas priprave:
35
min
Čas kuhanja:
120
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Losos s čajno skorjico:
- 2 vrečici metinega čaja
- 100 g zmehčanega masla
- 1 jajčni rumenjak
- 100 g drobtin HAPPY HARVEST
- 2 kosa globoko zamrznjenega lososovega fileja, odtajana
- 50 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
- -----
- Cvetačni riž:
- 1 majhna cvetača, razdeljena na cvetke
- 2 jedilni žlici masla
- 100 ml zelenjavne jušne osnove
- 50 g nasekljanih brusnic SWEET VALLEY
- -----
- Omaka:
- 200 g jogurta
- sok in lupinica BIO limone
- 1 noževa konica čilija v prahu
- pol šopka peteršilja, drobno nasekljanega
- malo oljčnega olja za pečenje
- peteršilj za okrasitev
- sol in poper po okusu
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Čajne vrečice prerežemo in čaj stresemo v skodelico. Dodamo maslo, rumenjak, drobtine in malo soli ter zmešamo. Maso zavijemo v folijo in jo za 2 uri položimo v hladilnik, da se strdi.
- Pečico segrejemo na 200 °C (spodnje gretje z zgornjim žarom). Ponev z oljem segrejemo, fileje lososa osušimo s papirnatimi brisačami, začinimo in povaljamo v moki. Fileje z vseh strani pečemo 1 minuto in jih zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Za omako zmešamo vse sestavine ter jih začinimo s soljo in poprom.
- Cvetke cvetače v mešalniku zdrobimo na velikost riževih zrn. V ponvi z maslom jih na srednjem ognju pražimo 5 minut, nato jih zalijemo z zelenjavno osnovo. Dodamo brusnice in počasi kuhamo še 5 minut.
- Maslo za čajno skorjico narežemo na tenke rezine, naložimo na ribje fileje in jih 5 minut gratiniramo v pekaču na drugi najvišji višini.
- Cvetačni riž razdelimo na krožnike, obložimo s po enim pečenim filetom in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Poleg postrežemo jogurtovo omako.
NAMIG
Preostalo maslo s čajem lahko enostavno zamrznete za naslednjič.