Losos s čajno skorjico in cvetačnim rižem z brusnicami

Porcije: 4
Skupen čas: 155 min
Čas priprave: 35 min
Čas kuhanja: 120 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Losos s čajno skorjico:
  • 2 vrečici metinega čaja
  • 100 g zmehčanega masla
  • 1 jajčni rumenjak
  • 100 g drobtin HAPPY HARVEST
  • 2 kosa globoko zamrznjenega lososovega fileja, odtajana
  • 50 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • -----
  • Cvetačni riž:
  • 1 majhna cvetača, razdeljena na cvetke
  • 2 jedilni žlici masla
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • 50 g nasekljanih brusnic SWEET VALLEY
  • -----
  • Omaka:
  • 200 g jogurta
  • sok in lupinica BIO limone
  • 1 noževa konica čilija v prahu
  • pol šopka peteršilja, drobno nasekljanega
  • malo oljčnega olja za pečenje
  • peteršilj za okrasitev
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Čajne vrečice prerežemo in čaj stresemo v skodelico. Dodamo maslo, rumenjak, drobtine in malo soli ter zmešamo. Maso zavijemo v folijo in jo za 2 uri položimo v hladilnik, da se strdi.
  2. Pečico segrejemo na 200 °C (spodnje gretje z zgornjim žarom). Ponev z oljem segrejemo, fileje lososa osušimo s papirnatimi brisačami, začinimo in povaljamo v moki. Fileje z vseh strani pečemo 1 minuto in jih zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  3. Za omako zmešamo vse sestavine ter jih začinimo s soljo in poprom.
  4. Cvetke cvetače v mešalniku zdrobimo na velikost riževih zrn. V ponvi z maslom jih na srednjem ognju pražimo 5 minut, nato jih zalijemo z zelenjavno osnovo. Dodamo brusnice in počasi kuhamo še 5 minut.
  5. Maslo za čajno skorjico narežemo na tenke rezine, naložimo na ribje fileje in jih 5 minut gratiniramo v pekaču na drugi najvišji višini.
  6. Cvetačni riž razdelimo na krožnike, obložimo s po enim pečenim filetom in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Poleg postrežemo jogurtovo omako.

NAMIG
Preostalo maslo s čajem lahko enostavno zamrznete za naslednjič.