Losos po azijsko s šparglji in čičeriko

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 čebula
  • 2 strok česna
  • 3 stebla limonske trave
  • za palec dolg košček ingverja
  • 4 žlice arašidovega olja
  • 3–4 čiliji
  • 3 žlice zelene karijeve paste
  • 3 žlice sojine omake
  • sok 1 limete
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 200 g fileta svežega lososa GOURMET
  • repično olje OSANA
  • 20 g svežega koriandra
  • 10 g sveže bazilike
  • 200 g zelenih špargljev
  • 100 g čičerike iz pločevinke GARTEN KRONE
  • 300 g kuhanega basmati riža ALINO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Limonsko travo narežemo na približno 1 cm debele kolobarje, ingver pa olupimo in grobo sesekljamo. Najprej na arašidovem olju prepražimo čebulo, nato dodamo česen, ingver, limonsko travo in cele čilije ter pražimo dalje. Primešamo karijevo pasto in spet dobro prepražimo. Zalijemo s sojino omako in sokom limete, prilijemo kokosovo mleko in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in pustimo, da vse skupaj rahlo vre približno 30 minut, nato še solimo in dodamo malo sladkorja. Tako pripravljeno omako pretlačimo skozi cedilo. V voku segrejemo 2 žlici arašidovega olja in na njem popečemo lososa, ki smo ga prej narezali na kose, nato ga zalijemo z že pripravljeno omako. Šparglje, ki smo jim olupili spodnjo tretjino, narežemo na za grižljaj velike koščke in jih 5 minut, preden bomo jed postregli, stresemo v kari skupaj s čičeriko. Postrežemo z basmati rižem in okrasimo z na tanke trakce narezanima baziliko in koriandrom.