Kozice z medom in pomarančami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 450 g tigrastih kozic ali 450 g bio zamrznjenih kozic NATUR AKTIV
  • 1 bio pomaranča
  • 1 čajna žlička fino sesekljanega česna
  • 4 čajne žličke bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • pol čajne žličke sesekljanega ingverja
  • repično olje OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Tigraste kozice razpolovimo, če pa uporabljamo zamrznjene kozice, jih prej čez noč odtalimo v hladilniku. Približno polovico pomarančne lupine nastrgamo, nato pomarančo ožamemo. Česen, med, pomarančno lupino in ingver zmešamo v marinado ter kozice mariniramo približno 15–30 minut. V ponvi segrejemo malo olja. Kozice vzamemo iz marinade in pustimo, da se na hitro odcedijo, nato jih na zelo vročem olju približno 3 minute pečemo, da porjavijo. Zalijemo s sokom pomaranče in malo marinade ter posolimo.

Namig: Kozice postrežemo z basmati rižem ALINO.