Kozice s tofujem po japonsko s pisano zelenjavo iz voka

Porcije: 4
Skupen čas: 25 min Čas priprave: 15 min Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g zamrznjenih ASC-kozic ALMARE SEAFOOD
  • 150 g bio tofuja NATUR AKTIV
  • 1 limeta
  • 1 strok česna
  • 1 mlada čebula
  • 2 žlici vloženih ingverjevih rezin ASIA
  • 4 žlice marinade Teriyaki znamke ASIA
  • 4 nabodala
  • 400 g zelenjave za praženje GARTENGOLD (vrsta: zelenjava za vok)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice odtalimo po navodilih na embalaži. Tofu narežemo na kocke, limeto pa na 8 krhljev. Na grobo narezan česen, beli gomolj mlade čebule in ingver najprej zavremo v marinadi Teriyaki, nato dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom in precedimo skozi fino cedilo. V tako pripravljeni marinadi povaljamo kozice in kocke tofuja. Tofu, kozice in krhlje limete nabodemo na nabodala in jih približno 5 minut pečemo na žaru.
Zamrznjeno zelenjavo v voku med nenehnim mešanjem pražimo približno 6–8 minut, dokler tekočina skoraj popolnoma ne izpari.