
Kozice in karpačo iz redkvic v marinadi iz okisanih granatnih jabolk
- 140 g zamrznjenih bio kozic NATUR AKTIV
- pol Za preliv iz granatnega jabolka:
- 10 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 125 ml vode
- 1 žlica italijanskega balzamičnega kisa CASTELLO (npr. vrsta Condimento Bianco)
- 2 žlici rastlinskega olja OSANA
- šopek redkvic
- 1 strok česna
- 1 žlica bio masla NATUR AKTIV
- 1 vejica timijana
- nastrgana lupinica pol bio limone
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKozice odtalimo po navodilih na embalaži. Iz granatnega jabolka odstranimo zrna. Polovico zrn skupaj s sladkorjem damo v majhen lonec in jih približno 2–3 minute segrevamo pri nizki temperaturi. Zalijemo z vodo in na hitro zavremo. Lonec vzamemo s štedilnika ter dodamo kis in olje. Po okusu solimo in popramo ter pustimo, da se dodobra ohladi. Redkvice narežemo na zelo tanke kolobarje. Približno 2–3 minute jih mariniramo v mešanici z zrni granatnega jabolka in nato lepo razporedimo po krožnikih. Ponev premažemo s strokom česna in jo segrejemo. Vanjo damo maslo, počakamo, da se speni, in na njem v približno 3–4 minutah popečemo kozice ter vejico timijana. Kozice in preostanek zrn granatnega jabolka porazdelimo po redkvicah. Na karpačo posujemo limonovo lupinico in ga zaokrožimo z malo marinade.