Kozice in karpačo iz redkvic v marinadi iz okisanih granatnih jabolk 

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 140 g zamrznjenih bio kozic NATUR AKTIV
  • pol Za preliv iz granatnega jabolka:
  • 10 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 125 ml vode
  • 1 žlica italijanskega balzamičnega kisa CASTELLO (npr. vrsta Condimento Bianco)
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • šopek redkvic
  • 1 strok česna
  • 1 žlica bio masla NATUR AKTIV
  • 1 vejica timijana
  • nastrgana lupinica pol bio limone
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice odtalimo po navodilih na embalaži. Iz granatnega jabolka odstranimo zrna. Polovico zrn skupaj s sladkorjem damo v majhen lonec in jih približno 2–3 minute segrevamo pri nizki temperaturi. Zalijemo z vodo in na hitro zavremo. Lonec vzamemo s štedilnika ter dodamo kis in olje. Po okusu solimo in popramo ter pustimo, da se dodobra ohladi. Redkvice narežemo na zelo tanke kolobarje. Približno 2–3 minute jih mariniramo v mešanici z zrni granatnega jabolka in nato lepo razporedimo po krožnikih. Ponev premažemo s strokom česna in jo segrejemo. Vanjo damo maslo, počakamo, da se  speni, in na njem v približno 3–4 minutah popečemo kozice ter vejico timijana. Kozice in preostanek zrn granatnega jabolka porazdelimo po redkvicah. Na karpačo posujemo limonovo lupinico in ga zaokrožimo z malo marinade.