Kapitanove školjke

Porcije: 2
Čas priprave: 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za školjke:
  • 1 kg svežih školjk
  • 5 žlic oljčnega olja CASTELLO
  • 2 čebuli
  • 2–3 žlice peteršilja
  • pol čajne žličke timijana LE GUSTO
  • 1 lovorjev list LE GUSTO
  • 3 dl belega vina
  • sol
  • sveže zmleti črni poper LE GUSTO
  • -----
  • Za prilogo:
  • črni hlebec
  • slovensko maslo MILFINA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Školjke operemo pod tekočo vodo in pregledamo, ali so vse zaprte. Odprte školjke zavržemo. V višji ponvi na oljčnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo školjke, 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja, timijan, lovorov list in zalijemo z belim vinom. Lonec pokrijemo in školjke kuhamo približno 6–8 minut. Med kuhanjem jih večkrat premešamo ter po potrebi še solimo in popramo.
Ko so školjke gotove, jih s penovko preložimo na topel krožnik. Zaprtih školjk ne odpiramo na silo in užijemo, temveč jih zavržemo. Tekočino, ki je ostala v ponvi, precedimo in jo zlijemo po školjkah. Jed okrasimo z nasekljanim svežim peteršiljem ter postrežemo skupaj s kosom črnega kruha in maslom.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!