
Gurmanski file divjega lososa s provansalskim krompirjem in masleno zelenjavo ter sušijem kot predjedjo
- Za predjed:
- 2 pakiranji sušija GOURMET
- -----
- Za glavno jed:
- MSC-file divjega lososa FREIHOFER GOURMET
- -----
- Za prilogo:
- 300 g krompirja
- bio grško oljčno olje KLOSTER TOPLOU
- 12 grških oliv LYTTOS (izkoščičenih)
- 1 čajna žlička provansalskih zelišč LE GUSTO
- 400 g mešane bio zelenjave NATUR AKTIV (zamrznjene)
- 1 čajna žlička peteršilja LE GUSTO
- mleti poper LE GUSTO
- 30 g slovenskega čajnega masla MILFINA
- jodirana sol
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaProvansalski krompir:
Olupljen krompir razpolovimo, ga skuhamo v soljeni vodi in odcedimo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo provansalska zelišča in na kolobarje narezane olive ter na hitro popražimo. Dodamo kose krompirja, jih rahlo popečemo in na koncu po potrebi dosolimo.
Maslena zelenjava:
Maslo segrejemo in na njem popražimo mešano zelenjavo, ki je lahko zamrznjena ali odtaljena. Tik pred serviranjem jo začinimo s soljo, poprom in peteršiljem.
File divjega lososa:
Zamrznjen file položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, ter ga približno 30–40 minut pečemo v pečici, segreti na 200 °C. K fileju divjega lososa postrežemo provansalski krompir in masleno zelenjavo. Kot predjed ponudimo različne kose Hoferjevega sušija Sunakku in Yorokobi, ki jih serviramo na skupnem pladnju.