Gurmanski file divjega lososa s provansalskim krompirjem in masleno zelenjavo ter sušijem kot predjedjo

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za predjed:
  • 2 pakiranji sušija GOURMET
  • -----
  • Za glavno jed:
  • MSC-file divjega lososa FREIHOFER GOURMET
  • -----
  • Za prilogo:
  • 300 g krompirja
  • bio grško oljčno olje KLOSTER TOPLOU
  • 12 grških oliv LYTTOS (izkoščičenih)
  • 1 čajna žlička provansalskih zelišč LE GUSTO
  • 400 g mešane bio zelenjave NATUR AKTIV (zamrznjene)
  • 1 čajna žlička peteršilja LE GUSTO
  • mleti poper LE GUSTO
  • 30 g slovenskega čajnega masla MILFINA
  • jodirana sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Provansalski krompir:
Olupljen krompir razpolovimo, ga skuhamo v soljeni vodi in odcedimo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo provansalska zelišča in na kolobarje narezane olive ter na hitro popražimo. Dodamo kose krompirja, jih rahlo popečemo in na koncu po potrebi dosolimo.

Maslena zelenjava:
Maslo segrejemo in na njem popražimo mešano zelenjavo, ki je lahko zamrznjena ali odtaljena. Tik pred serviranjem jo začinimo s soljo, poprom in peteršiljem.

File divjega lososa:
Zamrznjen file položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, ter ga približno 30–40 minut pečemo v pečici, segreti na 200 °C. K fileju divjega lososa postrežemo provansalski krompir in masleno zelenjavo. Kot predjed ponudimo različne kose Hoferjevega sušija Sunakku in Yorokobi, ki jih serviramo na skupnem pladnju.