File smuča v omaki iz medenjakov

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 8 filejev smuča
  • 2 čebuli
  • 3 korenčki
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 150 ml rdečega vina Superior TORO LOCO
  • 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 20 g čokolade CHOCEUR Fairtrade “Uganda” z 80 % kakava
  • 30 g nürnberških medenjakov MONARC
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Fileje smuča solimo in popramo. Čebulo narežemo na večje kose, korenček pa na tanke trakce. V loncu segrejemo maslo in na njem podušimo čebulo. Zalijemo z rdečim vinom in brezmesno jušno osnovo. Čokolado in medenjake fino naribamo in vmešamo v omako. Dodamo še korenček in na hitro zavremo. Nato v omako položimo smučeve fileje, pokrijemo in malo podušimo. Iz omake odstranimo korenček in fileje ter jo pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Namig: Jed postrežemo s kuhanim krompirjem, ki ga potresemo s peteršiljem.