
File smuča v omaki iz medenjakov
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 8 filejev smuča
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica čajnega masla MILFINA
- 150 ml rdečega vina Superior TORO LOCO
- 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 20 g čokolade CHOCEUR Fairtrade “Uganda” z 80 % kakava
- 30 g nürnberških medenjakov MONARC
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaFileje smuča solimo in popramo. Čebulo narežemo na večje kose, korenček pa na tanke trakce. V loncu segrejemo maslo in na njem podušimo čebulo. Zalijemo z rdečim vinom in brezmesno jušno osnovo. Čokolado in medenjake fino naribamo in vmešamo v omako. Dodamo še korenček in na hitro zavremo. Nato v omako položimo smučeve fileje, pokrijemo in malo podušimo. Iz omake odstranimo korenček in fileje ter jo pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Namig: Jed postrežemo s kuhanim krompirjem, ki ga potresemo s peteršiljem.