Dimljen mariniran losos z limonino kremo iz svežega sira in spomladansko zelenjavo

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: za mariniranje 12 h
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za lososa:
  • 200 g fileta svežega lososa GOURMET
  • 1 bio limona
  • 20 ml vinjaka
  • 10 g kopra
  • 1 čajna žlička kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 čajna žlička sladkorja v prahu DIAMANT
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • naravna bukova deska vel. ca. 30 x 15 x 1 cm
  • -----
  • Za limonino kremo iz svežega sira:
  • 200 g klasičnega namaza iz svežega sira MILFINA
  • 1 strok česna
  • 1 bio limona
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za spomladansko zelenjavo:
  • 80 g drobnega korenja
  • 40 g zelenih špargljev
  • 40 g stročjega graha
  • 40 g mlade čebule
  • 60 g brokolija
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 125 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • 4 prazne konzerve
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Losos: Lososa pokapljamo s sokom limone in natremo z vinjakom. Zmešamo drobno sesekljan koper, limonino lupinico, sladkor, sol in poper ter potresemo po lososu, ki ga zavijemo v prozorno gospodinjsko folijo in čez noč mariniramo v hladilniku. Z lososa odstranimo marinado, nato pa ga položimo na bukovo desko, postavimo na žar in ga pokrijemo. Iz deske se mora začeti nežno kaditi, da se losos lepo predimi. Po približno 5 minutah bo ravno prav prekajen.

Limonina krema iz svežega sira: Namaz iz svežega sira solimo in popramo. Strok česna olupimo in skupaj z limonino lupinico fino sesekljamo, da dobimo gladko zmes, ki jo vmešamo v namaz.

Spomladanska zelenjava: Zelenjavo najprej operemo. Korenje in šparglje olupimo, stročjemu grahu prirežemo konce. Mlado čebulo narežemo na približno 3 cm debele rezine, brokoli pa razdelimo na cvetke. Pripravljeno zelenjavo skuhamo v zadostni količini osoljene vode, nato pa jo takoj speremo pod hladno tekočo vodo ter nadevamo v konzerve. Na vrh damo košček masla in zalijemo z dobro začinjeno jušno osnovo. Napolnjene konzerve postavimo na žar za približno 10 minut, da se zelenjava počasi segreje.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!