
Dimljen mariniran losos z limonino kremo iz svežega sira in spomladansko zelenjavo
- Za lososa:
- 200 g fileta svežega lososa GOURMET
- 1 bio limona
- 20 ml vinjaka
- 10 g kopra
- 1 čajna žlička kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 čajna žlička sladkorja v prahu DIAMANT
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- naravna bukova deska vel. ca. 30 x 15 x 1 cm
- -----
- Za limonino kremo iz svežega sira:
- 200 g klasičnega namaza iz svežega sira MILFINA
- 1 strok česna
- 1 bio limona
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- -----
- Za spomladansko zelenjavo:
- 80 g drobnega korenja
- 40 g zelenih špargljev
- 40 g stročjega graha
- 40 g mlade čebule
- 60 g brokolija
- 1 žlica čajnega masla MILFINA
- 125 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- 4 prazne konzerve
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaLosos: Lososa pokapljamo s sokom limone in natremo z vinjakom. Zmešamo drobno sesekljan koper, limonino lupinico, sladkor, sol in poper ter potresemo po lososu, ki ga zavijemo v prozorno gospodinjsko folijo in čez noč mariniramo v hladilniku. Z lososa odstranimo marinado, nato pa ga položimo na bukovo desko, postavimo na žar in ga pokrijemo. Iz deske se mora začeti nežno kaditi, da se losos lepo predimi. Po približno 5 minutah bo ravno prav prekajen.
Limonina krema iz svežega sira: Namaz iz svežega sira solimo in popramo. Strok česna olupimo in skupaj z limonino lupinico fino sesekljamo, da dobimo gladko zmes, ki jo vmešamo v namaz.
Spomladanska zelenjava: Zelenjavo najprej operemo. Korenje in šparglje olupimo, stročjemu grahu prirežemo konce. Mlado čebulo narežemo na približno 3 cm debele rezine, brokoli pa razdelimo na cvetke. Pripravljeno zelenjavo skuhamo v zadostni količini osoljene vode, nato pa jo takoj speremo pod hladno tekočo vodo ter nadevamo v konzerve. Na vrh damo košček masla in zalijemo z dobro začinjeno jušno osnovo. Napolnjene konzerve postavimo na žar za približno 10 minut, da se zelenjava počasi segreje.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!