
Avokado z jajci in dimljenim lososom
Porcije:
4
Skupen čas:
20
min
Čas priprave:
10
min
Čas kuhanja:
10
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 2 avokada
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 100 g dimljenega lososa ALMARE SEAFOOD
- 10 g svežega peteršilja
- 2 žlici kisle smetane MILFINA
- 1 čajna žlička gorčice Estragon znamke LOMEE
- 50 g mlade čebule
- 1 limeta
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava Avokada razpolovimo in jima odstranimo koščici. Odprtino, v kateri je bila koščica, še malo izdolbemo, da pripravimo odprtino za jajce. Izdolbeno meso prihranimo za pozneje. V vsako polovico avokada previdno ubijemo jajce in približno 10 minut pečemo v pečici pri 180 °C, da jajca dobijo želeno konsistenco. Pečena jajca solimo in popramo po okusu.
Medtem preostanek izdolbenega avokada, dimljenega lososa in peteršilj drobno sesekljamo ter zmešamo s kislo smetano in gorčico. Primešamo še drobno sesekljano mlado čebulo. Po potrebi in okusu dosolimo, popopramo ter obogatimo z malo limetinega soka. S čajno žličko oblikujemo kepice in jih položimo na pripravljen avokado z jajcem.