Avokado z jajci in dimljenim lososom

Porcije: 4
Skupen čas: 20 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 avokada
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 100 g dimljenega lososa ALMARE SEAFOOD
  • 10 g svežega peteršilja
  • 2 žlici kisle smetane MILFINA
  • 1 čajna žlička gorčice Estragon znamke LOMEE
  • 50 g mlade čebule
  • 1 limeta
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Avokada razpolovimo in jima odstranimo koščici. Odprtino, v kateri je bila koščica, še malo izdolbemo, da pripravimo odprtino za jajce. Izdolbeno meso prihranimo za pozneje. V vsako polovico avokada previdno ubijemo jajce in približno 10 minut pečemo v pečici pri 180 °C, da jajca dobijo želeno konsistenco. Pečena jajca solimo in popramo po okusu.
Medtem preostanek izdolbenega avokada, dimljenega lososa in peteršilj drobno sesekljamo ter zmešamo s kislo smetano in gorčico. Primešamo še drobno sesekljano mlado čebulo. Po potrebi in okusu dosolimo, popopramo ter obogatimo z malo limetinega soka. S čajno žličko oblikujemo kepice in jih položimo na pripravljen avokado z jajcem.