Zavitek s skuto in borovnicami po receptu Vibrant Plate

Porcije: 8
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 ovseni piškoti brez sladkorja
  • 200 g bio skute NATUR AKTIV
  • 1/2 bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 žlička cimeta
  • 3 žlice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 1 lupina bio limone NATUR AKTIV
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 žlica moke HAPPY HARVEST
  • 200 g borovnic
  • 2 žlici masla
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  • Piškote zdrobimo v drobtine.
  • V skledi zmešamo skuto, kislo smetano, vanilijev sladkor, cimet, kokosov sladkor in limonino lupinico.
  • Listnato testo vzamemo iz embalaže, ga ločimo od peki papirja, rahlo pomokamo in postavimo nazaj na peki papir.
  • Skutni nadev premažemo čez spodnjo polovico testa po dolgi stranici. Na robovih pustimo približno 0.5 centimetra testa brez nadeva.
  • Po vrh potresemo zdrobljene piškote in borovnice.
  • Levi in desni rob testa prepognemo čez nadev, nato pa na vrh potegnemo še zgornji rob testa in vse robove dobro zapremo.
  • Testo premažemo s stopljenim maslom in z ostrim nožem zarežemo.
  • Zavitek potisnemo v ogreto pečico in pečemo 12 minut pri 200°C, nato pa temperaturo znižamo na 180°C in pečemo še približno 15 minut, oziroma tako dolgo, da se zavitek zlato rjavo zapeče.
  • Pečen zavitek vzamemo iz pečice in ga ohladimo.
  • Pred serviranjem ga posujemo s sladkorjem v prahu.

 

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate