Testeninska solata po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 25 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g testenin
  • 200 g zelenih špargljev
  • 1 lonček mladega zamrznjenega bio graha NATUR AKTIV
  • 1 rumena paprika
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 8 rezin slanine
  • malo parmezana CUCINA NOBILE
  • glava hrustljave zelene solate
  • -----
  • Za preliv:
  • 2/3 lončka majoneze LOMEE
  • 2/3 lončka jogurta MILFINA (3,6 %)
  • 2/3 lončka oljčnega olja
  • 2 žlici kisa
  • 1 bio limona NATUR AKTIV
  • 1 žlica začinjene BBQ gorčice
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 žličke origana
  • 1/2 žličke peteršilja
  • 1 šopek svežega drobnjaka
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zavremo lonec osoljene vode in vanjo stresemo izbrane testenine (npr. metuljčke). Kuhamo jih po navodilih na embalaži, da so kuhane na zob (približno 10 minut, odvisno od testenin). Zadnjo minuto kuhanja dodamo še narezane šparglje in zmrznjen grah. Ponovno zavremo, kuhamo minuto ali dve, nato pa vse skupaj odcedimo ter pod tekočo hladno vodo ohladimo. Stresemo v veliko skledo in prelijemo s polovico solatnega preliva.
Dodamo še na kocke narezano papriko in na četrtinke narezan paradižnik.

V ponvi popečemo slanino, nato jo ohladimo in narežemo na manjše koščke. Vmešamo v testeninsko solato in dodamo nariban parmezan po okusu.

Solato operemo, odcedimo in narežemo ter vmešamo v testenine.

Na koncu vse skupaj po potrebi še dodatno pokapamo s solatnim prelivom, začinimo s poprom, naribamo parmezan in postrežemo.

Priprava solatnega preliva

Vse sestavine damo v skledico, dodamo še sesekljan drobnjak in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo kremast preliv. Shranimo ga do 24 ur v hladilniku v tesno zaprti posodi.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.