Taco solata po receptu Vibrant Plate

Porcije: 3
Skupen čas: 35 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 file piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
  • 1/2 glave solate ledenke
  • 1/2 glave mehke solate
  • 1 rdeča paprika
  • 1 majhna konzerva koruze v zrnju HAPPY HARVEST
  • 1 konzerva rjavega fižola HAPPY HARVEST
  • 3 BIO paradižniki NATUR AKTIV
  • 1 rdeča čebula
  • 1 skodelica narezane kumare
  • 1/2 skodelice naribanega sira (gavda, cheddar...)
  • 2 pesti tortilja čipsa
  • -----
  • Za preliv:
  • 3 žlice nacho omake za pomakanje
  • 2 žlici jogurta
  • 1 limeta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

File piščančjih prsi začinimo s soljo, poprom in poljubnimi začimbami, npr. dimljena paprika in česen. Prsi dobro natremo in pokapamo z oljem ter jih v vroči ponvi popečemo z obeh strani, da zlato porjavijo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in narežemo na rezine ali kocke.

Solato razrežemo in operemo ter nadevamo v sklede.

Čez solato damo še rezine rdeče paprike, koruzo, fižol, razrezane paradižnike, rezine rdeče čebule in kumare. Dodamo še nariban sir in zdrobimo tortilja čips.

Preliv pripravimo tako, da načo omako zmešamo z jogurtom in dodamo še kanec soka limete ter toliko vode, da dobimo zmes, ki se lepo preliva.

Polivko pokapamo čez solato, dobro premešamo in postrežemo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate