
Solata s pečeno papriko in mozzarello
Porcije:
4
Čas priprave:
40 min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 6 velikih rdečih paprik
- 2 stroka česna
- pol čajne žličke sesekljanega peteršilja
- malo bio oljčnega olja NATUR AKTIV
- malo jabolčnega kisa LOMEE (po želji zeliščnega)
- 200 g mozzarelle bambini znamke CARLONI
- sol
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPaprike položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jih približno 20 minut pečemo v pečici pri 200 °C. Ko so pečene, jih ohladimo, olupimo, prerežemo in jim odstranimo semena. Očiščene paprike narežemo na trakove in jih začinimo s soljo, sesekljanim česnom, peteršiljem, oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo na tanke rezine narezano mozzarello, ponovno premešamo in solato vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik. Postrežemo jo kot prilogo k mesu z žara, lahko pa tudi kot samostojno predjed.