Solata s pečeno cvetačo in rjavo lečo po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 2
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 25 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za solato:
  • 250 g kuhane rjave leče
  • 1 srednje velika cvetača, razdeljena na cvetke
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • 1 čajna žlička kurkume
  • malo kajenske paprike
  • 100 g mlade špinače
  • 10 redkvic
  • malo peteršilja
  • malo mlade zelene čebule
  • beli blanširani mandlji HAPPY HARVEST
  • -----
  • Za preliv:
  • 4 jušne žlice mandljevega masla ali masla iz indijskih oreščkov
  • 2 jušni žlici limoninega soka
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • malo česna v prahu
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Cvetačo narežite na cvetke, nato pa premažite z olivnim oljem in kurkumo ter kajensko papriko. Cvetke položite na pekač, ki ste ga podložili s papirjem za peko. Pečico segrejte na 200 ˚C in cvetke pecite 25 minut.

Redkvice narežite na polovičke, sesekljajte peteršilj in mlado čebulo narežite na drobno. Vse sestavine za solato, razen cvetače, zložite na krožnik.

Pripravite preliv. Vse sestavine za preliv zmešaje v mešalniku.

Ko je cvetača pečena, jo postrezite s solato in prelijte s prelivom.

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.