
Solata iz stročjega fižola po receptu Vibrant Plate
- 500 g stročjega fižola
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- 50 g prekajene slanine
- 1 strok česna
- 50 g BIO feta sira NATUR AKTIV
- pest češnjevih paradižnikov
- sol in poper LE GUSTO
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- balzamični kis CASA CANDIOTTI
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaStročji fižol operemo in odrežemo konce. Postavimo ga v večji lonec, ki ga napolnemo z vodo. Zraven dodamo še eno jajce in vse skupaj zavremo. Ko zavre, na zmernem ognju kuhamo še 6 minut, nato jajce odstranimo, fižol pa kuhamo še približno 10-15 minut, oziroma tako dolgo, da se zmehča in gre vilica skozenj. Ko je fižol kuhan, ga odcedimo in ohladimo.
Slanino popečemo v ponvi z obeh strani do zlato zapečenega, nato jo vzamemo iz ponve, vanjo pa takoj dodamo sesekljan strok česna in kuhani stročji fižol ter dobro premešamo. Še začinimo s soljo in poprom, nato ogenj ugasnemo in fižolu dodamo še oljčno olje, balzamični kis in popečeno slanino, ki jo s prsti natrgamo. Vse skupaj dobro premešamo in fižol prestavimo na krožnike.
Kuhano jajce olupimo, narežemo na četrtinke in dodamo fižolu. Povrh nadrobimo še feta sir in dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike ter postrežemo.
Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.