Široki rezanci z jajčevci, papriko in tuno po receptu Vibrant Plate

Porcije: 3
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 žlica pinjol
  • 1 jajčevec
  • 1 žlička origana LE GUSTO
  • ščepec soli LE GUSTO
  • 1 rdeča čebula
  • 5 strokov česna
  • 1 rdeča ali rumena paprika
  • 2 paradižnika
  • peteršilj
  • oljčno olje CASTELLO
  • 240 g širokih rezancev
  • 150 g tunine v oljčnem olju
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V suhi ponvi popražimo pinjole, da zadišijo in se zlato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in damo na stran.

Jajčevec preprežemo na pol in razrežemo na rezine. Čebulo narežemo na rezine, papriko na trakce, česen pa sesekljamo. Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Peteršilj sesekljamo.

V ponev vlijemo žlico oljčnega olja ter dodamo narezan jajčevec. Začinimo z origanom in soljo ter med mešanjem pražimo, da se jajčevci zmehčajo in zapečejo. Ko so pečeni, jih vzamemo iz ponve in damo na stran, v ponev pa dodamo čebulo in papriko. Med mešanjem pražimo, da se zelenjava zmehča in zlato zapeče. Dodamo česen in popražimo, da zadiši, nato pa v ponev dodamo paradižnik. Začinimo s soljo in poprom, nato pa pokrito na nizkem ognju kuhamo 10-15 minut, da se paradižnik razpusti. Občasno premešamo ter po potrebi zalijemo z žlico ali dvema vode, če je omaka presuha.

Ko se paradižnik razpusti, v omako vrnemo še jajčevce in pokuhamo še par minut, da se okusi povežejo.

Medtem, ko se omaka kuha, skuhamo še široke rezance v loncu osoljene vode. Kuhane rezance odcedimo (prihranimo pol lončka vode) in stresemo v kuhano omako.

Dodamo še konzervo tunine, peteršilj in prihranjeno vodo ter dobro premešamo.

Postrežemo s popraženimi pinjolami.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.