Spomladanska rižota s šparglji po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 1/2 l zelenjavne jušne osnove
  • 4 žlice rastlinske margarine
  • 1 sredne velika čebula NATUR AKTIV
  • 2 stroka česna
  • 1 1/2 skodelice Arborio riža
  • 1/2 skodelice belega vina
  • 1 šopek zelenih špargljev
  • 1 skodelica rjavih šampinjonov
  • 1/2 skodelice brokolija
  • 1/2 skodelice graha
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na olivnem olju prepražite čebulo in dodajte malo soli, da se lepo zmehča. Nato dodajte česen in še malo prepražite, da lepo zadiši. Dodajte riž, malo prepražite, nato pa prilijte vino in pokuhajte, da izpari. S počasnim in postopnim dodajanjem zelenjavne jušne osnove in mešanjem kuhajte riž približno 10 minut.

Med tem šparglje narežite na drobne koščke, šampinjone na tanke rezine in brokoli na cvetke. Lahko uporabite zamrznjen ali vložen grah. V drugi ponvici na margarini popecite zelenjavo in šampinjone. Solite in poprajte, nato jo dodajte v skoraj kuhan riž. Še malo zalijte z jušno osnovo in kuhajte kratek čas, da bo riž al-dente.

Servirajte s kvasnimi kosmiči ali veganskim parmezanom.

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.