
Rakov koktajl v meloninem čolničku
- 320 g bio zamrznjenih kozic NATUR AKTIV
- limonin sok
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- 5 majhnih češnjevih paradižnikov
- 2 manjši meloni
- 3 žlice kisle smetane MILFINA
- 100 ml rumenega muškata iz kleti LJUTOMERČAN
- pol čajne žličke drobno sesekljanega rožmarina
- solni cvet PIRANSKE SOLINE
- beli poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKozice 5 minut kuhamo v slanem kropu. Odcejene pokapamo z limoninim sokom in malo oljčnega olja, jih pokrijemo in postavimo v hladilnik. Paradižnike narežemo na majhne koščke.
Meloni razpolovimo in odstranimo pečke. S pripomočkom za dolbenje iz sadnega mesa izdolbemo kroglice, pri tem pa pazimo, da v meloni ostane še približno 2 cm sadnega mesa. Če nimamo ustreznega pripomočka, melono izdolbemo z žlico, izdolbeno sadno meso pa zrežemo na kocke. Za pripravo jedi potrebujemo samo sadno meso ene melone.
V posodici zmešamo kislo smetano, nekaj kapljic limoninega soka, rumeni muškat, rožmarin ter na koščke narezan paradižnik. Rahlo umešamo še melonine kroglice in marinirane kozice ter po okusu začinimo s solnim cvetom in belim poprom. Tako pripravljeno omako s kozicami razdelimo v 4 lepo izdolbene melonine polovice.
Vsakemu gostu postrežemo eno polovico.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!