
Polnjen sladki krompir po receptu Tereze Poljanič
- 4 sladki krompirji
- 1 namaz paprika & čebula ali majoneza Tereza's Choice
- 4 jušne žlice oljčnega olja
- 1 pločevinka čičerike Nature‘s Gold (240 g odcejene teže)
- 1 pest svežega kopra ali peteršilja NATUR AKTIV
- 1 šop kodrolistnatega ohrovta ali špinače
- 1 strok česna
- sol in poper po okusu
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaSegrejte pečico na 220⁰ C.
Z vilico prešpikajte krompir in ga postavite na papir za peko na eno stran pekača. Hkrati odcedite čičeriko in jo polovico postavite na drugo stran pekača, prelijte jo z olivnim oljem in solite ter poprajte.
Pecite 40 minut oziroma dokler ni sladki krompir popolnoma mehak in čičerika hrustljava.
Priprava preliva:
Na olivnem olju na hitro popražite česen in na tanko narezani kodrolistni ohrovt. Prestavite ga v skledo, dodajte 4 jušne žlice Tereza's Choice namaza ali majoneze, polovico preostale polovice čičerike in narezan koper ter zmešajte s kančkom vode.
Ko je sladki krompir pečen, ga previdno zarežite na polovici do sredine. Nadevajte s prelivom in okrasite s hrustljavo čičeriko. Servirajte kot prilogo ali ob solati.
Še več slastnih receptov si oglejte na @terezas_choice.