Piškoti za zajtrk po receptu Vibrant Plate

Porcije: 12
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 banana NATUR AKTIV
  • 1 lonček fino mletih ovsenih kosmičev NATUR AKTIV
  • 1 lonček ovsene moke
  • 1/2 lončka mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • 3 žlice medu ali javorjevega sirupa
  • 1/3 lončka sesekljanih oreškov NATUR AKTIV
  • 1/4 lončka sesekljane temne čokolade CHOCEUR
  • 1 žlica masla iz oreščkov ali bio kokosovega olja NATUR AKTIV
  • 1 žlica mletih lanenih semen NATUR AKTIV
  • 1 žlička bio chia semen NATUR AKTIV
  • 1 žlička ekstrakta vanilije
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 160° C, večji pekač obložimo s papirjem za peko. Čokolado in oreščke sesekljamo.

Banano olupimo, damo v večjo skledo in jo z vilicami dobro pretlačimo. Dodamo preostale sestavine: lonček fino mletih ovsenih kosmičev in lonček ovsene moke, ½ lončka mletih mandljev, 3 žlice medu (ali javorjevega sirupa za vegansko različico), ⅓lončka sesekljanih oreščkov, ¼ lončka sesekljane temne čokolade, žlico kokosovega olja, žlico mletih lanenih semen, žličko chia semen in žličko ekstrakta vanilje. Vse skupaj dobro premešamo v gosto testo.

Testo razdelimo na 12 kroglic, ki jih med dlanmi sploščimo in oblikujemo v piškote poljubnih oblik ter postavimo na pripravljen pekač

Pečemo v ogreti pečici približno 14 minut, da se robovi zlato obarvajo. Piškoti med peko ne bodo narasli, ampak bodo ohranili obliko.

Pečene piškote vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.

Hranimo v nepredušno zaprti posodi do 5 dni.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate