Piščančje enčilade po receptu Vibrant Plate

Porcije: 5
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
  • 2 žlički mešanice začimb za pečenega piščanca
  • 2 kozarčka (2 x 300g) mehiške paradižnikove salse
  • 100 g ribane mocarele, čedarja ali drugega sira MILFINA
  • 2 čebuli
  • 2 žlici koruze v zrnju HAPPY HARVEST
  • 6 tortilj
  • -----
  • kisla smetana MILFINA
  • BIO avokado NATUR AKTIV
  • peteršilj
  • rdeča čebula
  • limeta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piščanca dobro osušimo in natremo z mešanico začimb za pečenega piščanca (ali sol, poper, sladka paprika, česen ter druge začimbe po okusu).

Čebulo razrežemo na lističe in jih v večji ponvi popražimo na žlici olja. Ko se prepraži in omehča, jo vzamemo iz ponve, v to pa dodamo piščanca, ki ga popečemo z vseh strani, približno 5–10 minut. Ko je piščanec pečen, v ponev vrnemo čebulo in dodamo še 2–3 žlice mehiške salse ter kanec vode. Pomešamo, nato pa na zmernem ognju pokuhamo še 5 minut, da se omaka zgosti in okusi povežejo.

Ogenj ugasnemo, piščanca pa z vilicami sceframo (ali razrežemo na manjše koščke) ter vrnemo v omako. Dodamo še koruzo in vse skupaj dobro premešamo.

Pečico segrejemo na 200°C. V večji pekač dodamo par žlic salse in jo razmažemo po pekaču.

Vzamemo tortiljo, jo premažemo z žlico salse in čez naložimo piščančji nadev. Potresemo še z naribanim sirom in tortiljo zvijemo v rulado ter jo položimo na pekač. Nadaljujemo, da porabimo vse tortilje in ves nadev.

Čez tortilje v pekaču polijemo preostanek omake in potresemo z naribanim sirom. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo približno 10 minut, da se sir stopi in zapeče.

Pečene tortilje vzamemo iz pečice in jih še posujemo s peteršiljem, rezinami čebule, avokada in rezinami limete. Postrežemo toplo s kislo smetano.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.