Piščančja nabodala na žaru po azijsko po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g piščančjih prsi
  • rastlinsko olje
  • 1/3 lončka arašidovega masla
  • 1/4 lončka kokosovega mleka
  • nesoljeni arašidi
  • limeta
  • kumara
  • -----
  • Sestavine za marinado:
  • 1/3 lončka sojine omake
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sok polovice limone
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke sladke paprike
  • 1/2 žličke pekoče paprike
  • 1/2 žličke ingverja
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V skledi dobro zmešamo sestavine za marinado, da se sladkor razpusti. Dobro tretjino marinade bomo uporabili za mariniranje piščanca, preostalo pa za arašidovo omako.

Piščančje prsi razrežemo na kocke, jih damo v posodo in dodamo tretjino marinade. Vlijemo še žlico olja in dobro premešamo, da se marinada oprime mesa. Posodo zapremo in za vsaj 2 uri (ali čez noč) postavimo v hladilnik.

Preostalo marinado damo v lonček, dodamo 3 žlice vode in zavremo. Odstavimo in vmešamo arašidovo maslo ter kokosovo mleko. Glede na to, kako gosto omako želimo, po potrebi po žlicah dodamo še vodo in temeljito premešamo.

Mariniranega piščanca nabodemo na nabodala. Prižgemo žar ali segrejemo žar ponev ter piščanca z vseh strani dobro popečemo.

Pečenega piščanca postrežemo s kuhanim basmati rižem, rezinami kumare, limeto, pokapamo z arašidovo omako in potresemo s sesekljanimi nesoljenimi praženimi arašidi.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate