Pečeni polnjeni paradižniki

Porcije: 4
Čas priprave: 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g bio parboiled riža NATUR AKTIV
  • 12 mesnatih paradižnikov
  • 2 čebuli
  • 1 žlica bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 300 g bio govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • 50 g rumene paprike
  • 100 g sira feta LYTTOS
  • sol
  • mleti črni poper LE GUSTO
  • 250 ml vode
  • 1–2 žlici naravne mešanice začimb LE GUSTO (po okusu)
  • 50 g naribanega sira MILFINA
  • origano LE GUSTO
  • mleta rdeča paprika LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Riž skuhamo skoraj do konca. Paradižnike operemo in jim odrežemo vrhnji del. Previdno jih izdolbemo in jih rahlo posolimo. Meso, ki smo ga izdolbli iz paradižnikov, damo na stran.
Čebulo na drobno sesekljamo in jo prepražimo na olju, da postekleni. Dodamo mleto meso in ga popražimo. Prisujemo še na kocke narezano papriko in pražimo dalje. Nato zraven primešamo meso paradižnikov, ki smo ga prej narezali na majhne koščke. Lonec odstranimo s štedilnika in pustimo, da se masa malce ohladi.
Sir feta narežemo na majhne kocke in ga primešamo k masi iz mletega mesa. Začinimo s soljo, poprom, origanom in mleto rdečo papriko in z maso napolnimo paradižnike. Po paradižnikih potresemo nariban sir, nato pa jih pokrijemo z vrhnjim delom, ki smo ga prej odrezali stran.
Skuhan riž damo v pekač in prelijemo z 250 ml vode, v kateri smo raztopili 1–2 žlici naravne mešanice začimb. Na riž položimo polnjene paradižnike in vse skupaj 20 minut pečemo v pečici pri 180 °C.