Pad thai s piščancem po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 35 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za omako:
  • 2 žlici bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 2 žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 3 žlice svetle sojine omake ASIA
  • 1 žlica kečapa LOMEE
  • 3 žlice soka limete
  • 2 žlici vode
  • -----
  • Za pad thai:
  • 200 g riževih rezancev
  • 300 g piščanca OKUS PODEŽELJA
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 100 g čvrstega bio tofuja NATUR AKTIV
  • 2 žlici olja
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • 3 pesti svežih kalčkov
  • 1/2 stebla mlade čebule
  • pest drobnjaka
  • 1/2 lončka sesekljanih nesoljenih praženih arašidov
  • 1 limeta
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Riževe rezance namočimo v hladno vodo vsaj za 1 uro, dokler ne postanejo mehki in bele barve.

Priprava omake za pad thai:
V večji skodelici zmešamo kokosov in rjavi sladkor, sojino omako, kečap, sok limete ter vodo.

Pripravimo sestavine:
Piščanca narežemo na za grižljaj velike koščke in jih rahlo začinimo s soljo in poprom. Česen drobno sesekljamo. Šalotko sesekljamo, tofu pa narežemo na kocke. Česen, šalotko in tofu damo v skledo in premešamo, da se okusi povežejo.

Mlado čebulo in drobnjak narežemo, nesoljene pražene arašide pa sesekljamo (lahko v mešalniku).

Ko imamo pripravljene vse sestavine, začnemo s kuho. Večjo ponev ali vok dobro segrejemo, dodamo olje in popečemo piščanca. Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz ponve in damo na stran. V ponev po potrebi dolijemo olje in notri stresemo tofu s česnom in šalotko. Dobro prepražimo, da se šalotka razpusti, nato v ponev stresemo odcejene riževe rezance in omako. Med mešanjem pražimo, da se rezanci omehčajo in popijejo omako. Če so še čvrsti na ugriz, dodamo še žlico ali dve vode. Če se rezanci lepijo skupaj, dodamo še žlico olja.

Ko so rezanci pripravljeni, jih premaknemo na stran ponve, dodamo žlico olja in v ponev ubijemo jajci. Z vilicami ju razžvrkljamo, nato pa čez dobljeno maso položimo rezance in pustimo 20 sekund, da se popeče s spodnje strani. Nato vse skupaj dobro premešamo.

K rezancem sedaj vrnemo pečenega piščanca in dodamo kalčke (ali zelje) ter polovico sesekljanih arašidov, mlade čebule in drobnjaka. Še zadnjič dobro premešamo in rezance razdelimo na 4 krožnike.

Rezance postrežemo z arašidi in rezino limete, povrh lahko potresemo še mlado čebulo in drobnjak.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate