Ovsena kaša z jagodičevjem po receptu Vibrant Plate

Porcije: 1
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 5 žlic ovsenih kosmičev NATUR AKTIV
  • 1 lonček rastlinskega mleka
  • 2 pesti zamrznjenega poljubnega jagodičevja
  • 1 žlička bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 10 mehkih datljev
  • 2 žlici arašidovega masla
  • ščepec soli LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V kozarcu zamešamo ovsene kosmiče z rastlinskim mlekom, kozarec zatisnemo s pokrovom in postavimo čez noć v hladnilik.

V manjši lonec stresemo zmrznjeno jagodičevje in na nizkem ognju kuhamo, da se odtali in omehča. Z vilico na hitro pretlačimo, dodamo kokosov sladkor po okusu in kuhamo še kakšnih 10 minut, da se omaka zgosti.

V mešalnik damo mehke izkoščičene datlje, dodamo arašidovo maslo, sol in kanček vode. Vse skupaj zmiksamo do gladkega. Po potrebi dodamo še vode, odvisno, kako gosto omako želimo. 

Zjutraj namočene kosmiče prestavimo v skledo (lahko jih tudi pustimo v kozarcu, če je dovolj velik). Po želji jih še pogrejemo. Dodamo žlico sadne omake in žličko datljeve karamele, na vrh pa dodamo še pest borovnic ali malin ter postrežemo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.