
Orade na žaru po receptu Vibrant Plate
Porcije:
2
Skupen čas:
25
min
Čas priprave:
10
min
Čas kuhanja:
15
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 2 Oradi
- 1 bio limona, narezana na rezine
- 4 stroke česna
- šopek peteršilja NATUR AKTIV
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- sol in poper po okusu
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Ribe osušimo in z ostrim nožem zarežemo. Limono razrežemo na rezine in po eno rezino dodamo v trebuh ribe. Česen in peteršilj sesekljamo, zamešamo z oljčnim oljem in nadevamo v trebuh ribe.
- Ribi premažemo po koži z oljčnim oljem, ter rahlo začinimo s soljo in poprom.
- Zakurimo žar (ali segrejemo žar ponev), rešetke namastimo z oljem in ribi položimo na rešetke. Pečemo približno 5-10 minut, da se ribi s spodnji strani zlato zapečeta, nato ribi obrnemo in pečemo še nekje 5 minut na drugi strani.
- Riba je pečena, ko meso enostavno odstopa od kosti. Takrat ribi vzamemo z ognja in damo na krožnik.
- Ribi pred serviranjem pokapamo z oljčnim oljem in posujemo s svežimi zelišči. Postrežemo z mladim pečenim krompirčkom.
Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.