Nabodala s tofujem in ananasom po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 105 min
Čas priprave: 90 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g naravnega bio tofuja NATUR AKTIV
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 1/2 ananasa
  • žar omaka
  • sol in poper LE GUSTO
  • česen v prahu LE GUSTO
  • paprika v prahu LE GUSTO
  • -----
  • Za prilogo:
  • basmati riž HAPPY HARVEST
  • sladko-kisla pomaka
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Tofu ovijemo v kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo, ga obtežimo s težko kozico in počakamo približno eno uro, da odvečna voda odteče. Nato ga obrišemo in razrežemo na kocke. Začinimo s soljo, poprom, česnom in papriko, pokapamo z žar omako, dobro premešamo in pustimo marinirati eno uro.

Papriko in čebulo narežemo na koščke, ananas očistimo in ravno tako narežemo na kocke.

Na nabodala izmenično nabodemo tofu, ananas, papriko in čebulo, nato pa jih popečemo na žaru ali v žar ponvi. Med peko jih še večkrat premažemo z žar omako.

Medtem posebej skuhamo basmati riž in ga nato še vročega postrežemo z nabodalci, omako in rezino limete.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.