Mini potička za v žep po receptu Tereze Poljanič

Porcije: 10
Skupen čas: 80 min
Čas priprave: 60 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 150 g polnozrnate pirine moke HAPPY HARVEST
  • 1/2 dl mandljevega mleka NATUR AKTIV
  • 1/4 vrečke suhega kvasa
  • 1 ščepec kurkume
  • 20 g bio kokosovega olja NATUR AKTIV
  • 2 jušni žlici kokosove smetane
  • 1 lupinica bio limone NATUR AKTIV
  • 2 jušni žlici bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 1 ščepec soli LE GUSTO
  • -----
  • Za nadev:
  • 100 g rožičeve moke
  • 1 0 jabolko, drobno naribano
  • 1 naribana lupinica BIO pomaranče
  • kanček ruma
  • 4 jušne žlice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • 100 ml kokosovega mleka ASIA
  • 25 g bio kokosovega olja NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
  • 1 čajna žlička burbonske vanilije
  • 1 ščepec soli LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Najprej pripravite kvasec. Žličko kvasa zmešajte s tremi žlicami toplega mandljevega mleka in 1 žličko kokosovega sladkorja ter pustite na strani, da vzhaja.

Zmešajte suhe sestavine. V sredini naredite vdolbinico, vanjo pa dajte mokre sestavine s kvascem. Dobro pregnetite. Pokrijte s krpo in pustite, da vzhaja (okoli 30 min).

Medtem naredite nadev. Rožič popražite, da zadiši, dodajte mu vse ostale sestavine in premešajte. Če je masa pregosta, dodajte še kokosovo mleko, če je masa preredka pa dodajte še rožičevo moko.

Ko testo podvoji volumen, ga postavite na pomokano površino in za prst debelo previdno razvaljajte v pravokotnik. Testo narežemo na cca. 11 cm široke trakove. Trakove premažemo z nadevom in ga zvijemo običajno kot za potico. Zvito rolico potice razrežemo na cca. 10  do 11 cm dolge rolice in jih položimo v silikonski pekač za mini potičke. Do dna prebodite vsako z iglo (da izpustite ven zrak) in pustite, da ponovno vzhaja malo vzhaja (15 minut).

Potičke pecite 20 minut na 180 °C. Ko so pečene, jih še nekaj minut pustite v modelu, nato pa jih preobrnite na servirno desko. Postrezite.

Še več slastnih receptov si oglejte na @terezas_choice.