Limonova pita po receptu Kristine - Story on a plate

Porcije: 12
Skupen čas: 180 min
Čas priprave: 60 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 500 g moke HAPPY HARVEST
  • 250 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
  • 180 g bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
  • lupinica bio limone NATUR AKTIV
  • 3 rumenjaki iz bio jajc NATUR AKTIV
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • ščepec soli LE GUSTO
  • -----
  • Za nadev:
  • 5 rumenjakov bio jajc NATUR AKTIV
  • 320 ml vode
  • 200 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 40 g koruznega škoba (gustina)
  • 100 ml limoninega soka
  • nastrgana lupinica dveh bio limon NATUR AKTIV
  • 100 g kremnega sira MILFINA
  • 30 g čajnega masla MILFINA
  • 9 lističev želatine BELLA
  • ščepec soli LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava testa:
V posodo damo moko in maslo ter pregnetemo z rokami, da se maslo dobro vmeša. Dodamo sladkor, jajce, rumenjake, limonino lupinico in ščepec soli. Vse skupaj premešamo z mešalnikom z nastavkom za gnetenje testa. Z rokami oblikujemo kroglo in polovico testa damo v hladilnik za eno uro, drugo polovico pa shranimo v skrinjo, kjer bo lepo počakalo na katero drugo pito.

Ohlajeno in kompaktno testo vzamemo iz hladilnika ter ga pustimo 10 minut na sobni temperaturi, da se malo zmehča. Pečico ogrejemo na 170 ˚C.

Pekač namastimo z maslom, testo razvaljamo in ga kar v pekaču sploščimo, da se lepo porazdeli po celotni površini in robovih.

Za slepo peko pitnega testa bomo potrebovali keramične kroglice ali preprosto kar suhi fižol. Pito po vrhu obložimo s papirjem za peko, da se dobro prilega testu, nanj pa položimo kroglice ali fižol.

Pečemo 15 minut, nato ostranimo papir za peko ter kroglice oz. fižol ter pečemo še dodatnih 15 minut. Medtem ko se testo malo ohlaja, pripravimo nadev.

Priprava nadeva:
V manjši skledi zmešamo rumenjake in jih damo na stran.

V ponvi na srednji temperaturi zmešamo vodo, sladkor, sol, limonin sok, limonino lupinico ter koruzni škrob. Medtem namočimo liste želatine v hladno vodo in počakamo nekaj minut, da se popolnoma zmehčajo.

Po nekaj minutah bo mešanica v ponvi začela brbotati. Počasi dodajamo rumenjake in malo premešamo. Na koncu damo v ponev še maslo, dobro premešamo in odstranimo s kuhalnika.

V manjši kozici na srednji temperaturi stopimo želatino.

V nadev nato najprej dobro vmešamo kremni sir in stopljeno želatino. Nastali nadev vlijemo v testo za pito in pustimo vsaj 2 uri na hladnem, da se nadev strdi.

Postrežemo lahko s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.

Še več slastnih receptov si oglejte na @story_on_a_plate_