
Limonina pita z mandljevo kremo po receptu Barbarella Green Chef
Porcije:
4
Skupen čas:
60
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
40
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Testo:
- 70 g piškotov
- 30 g mletih mandljev HAPPY HARVEST
- 5 jušnih žlic rastlinskega masla
- -----
- Limonina krema:
- 170 g mandljeve kreme My Love My Life
- 1/2 skodelice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
- 200 g bio tofuja NATUR AKTIV
- 1/4 skodelice svežega limoninega soka
- 1 čajna žlička bio naribane limonine lupinice
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec vanilije
- 2 jušni žlici koruznega škroba ali navadne moke
- 1/8 čajne žličke kurkume
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPriprava testa:
Za pito boste potrebovali majhen pekač premera 22–24 cm. Pečico segrejte na 175 ⁰C. Piškote razdrobite v mešalniku in dodajte toliko masla, da se testo sprime. Nato testo porazdelite po pekaču za pito. Pecite v segreti pečici 10 minut.
Priprava kreme:
Vse sestavine zmešajte v mešalniku do gladkega in vlijte v pekač s testom. Pecite v segreti pečici od 25 do 35 minut. Ohladite (vsaj tri ure), preden pito postrežete.
Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.