Kremna cvetačna juha po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 4
Skupen čas: 80 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 srednje velika cvetača
  • 3 srednje veliki krompirji
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljan
  • 2 1/2 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 1/2 gostega kokosovega mleka
  • sol LE GUSTO
  • ščep koriandra
  • ščep kurkume
  • ščep bio čilija v prahu NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava popečene cvetače:
Pečico predhodno segrejte na 220°C. Dobro tretjino (400 g) očiščene cvetače narežite na manjše cvetke. Prestavite jih na pekač, obložen s papirjem za peko in jih temeljito premešajte z olivnim oljem, koriandrom, kurkumo in čilijem. V segreti pečici cvetačo pecite 20-25 minut in pečeno solite po okusu.

Priprava juhe:
V loncu na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Dodajte preostali dve tretjini cvetače, ki ste ju narezali na manjše kose in krompir. Vse skupaj zalijte z zelenjavno jušno osnovo in pokrito kuhajte 20 minut. Po tem času vsebino lonca previdno prelijte v posodo mešalnika, prilijte kokosovo mleko in mešajte do gladke kremaste teksture. Med mešanjem previdno dodajajte sol, dokler ne dosežete želenega okusa. Za bolj redko juho lahko dodate še več jušne osnove. Juhico postrezite skupaj s popečenimi cvetačnimi cvetki in vsako porcijo okrasite še z 1 jušno žlico kokosovega mleka.

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.