Klapavice v buzari po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 1/2 kg klapavic
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 6 strokov česna
  • šopek peteršilja
  • 1 žlička čilijevih kosmičev LE GUSTO
  • 1 - 2 dl suhega belega vina
  • poper LE GUSTO (po okusu)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Školjke pregledamo, odprte ali poškodovane zavržemo. Preostalim odstranimo laske, nato jih z gobico zdrgnemo, da odstranimo umazanijo, in splaknemo pod tekočo vodo ter odcedimo.

Česen in peteršilj drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo oljčno olje, nato vanjstresemo sesekljan česen, peteršilj in čilijeve kosmiče (lahko jih izpustimo). Dolijemo belo vino, popramo po okusu in zavremo ter kuhamo od 5 do 10 minut, da alkohol izhlapi.

V lonec stresemo še školjke in pokrito kuhamo približno 5 minut, toliko,da se školjke odprejo. Školjk vmes ne mešamo, lahko pa lonec narahlo potresemo.

Školjke takoj postrežemo skupaj s kosom dobrega kruha,s katerim pomažemo omako. Morebitne neodprte školjke zavržemo.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.