Juha iz pečene paprike in paradižnika po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 bio podolgovate rdeče paprike NATUR AKTIV
  • 4 BIO paradižniki NATUR AKTIV
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 1/2 l zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper LE GUSTO
  • kisla smetana MILFINA
  • 4 žlice kuhane kvinoje NATUR AKTIV
  • pest listov bazilike
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Papriko narežemo in postavimo na večji pekač. Paradižnik razpolovimo in dodamo na pekač. Dodamo še češnjeve paradižnike, razrezano rdečo čebulo in česen. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v ogreto pečico. Pečemo pri 180°C  približno 15-20 minut, oziroma tako dolgo, da se zelenjava zapeče.

Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice. Paprike in paradižnike olupimo, nato pa zelenjavo postavimo v lonec za juho, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 10-15 minut, da se okusi povežejo.

Kuhano zelenjavo s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo in po potrebi dodatno začinimo.

Postrežemo z žlico kisle smetane in kuhane kvinoje ter nekaj listki bazilike.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate